Nog een paar uur en dan is het zover. Dan word ik dertig. Alsof rampjaar 2016 nog niet genoeg voor mij in petto had.
Wat ik me als kind had voorgesteld bij deze leeftijd? Dat ik van alles zou weten over hypotheekaftrek. Beleggingsfondsen. Uitvaartverzekeringen.
Maar natuurlijk weet ik nog steeds niets. Omgerekend in hondenjaren ben ik 210, en in homo-jaren 56, maar desondanks voel ik me nog jong, fit, onvolwassen en relatief zorgeloos. Zolang ik me aan een strikt dieet van rust, regelmaat, sport en koffie houd, is er nog niets aan de hand. En ook al veroveren mijn inhammen al aardig wat terrein, door mijn beugel zie ik er alsnog uit alsof ik veertien ben. #foreveryoung.

Mijn goede voornemen voor het komend jaar is om meer te schrijven. Dat komt goed uit, want ik ben sinds kort zzp’er, zoals het een moderne dertiger betaamt. Met de kleine letter ben ik zelfstandig schrijver en heb ik meteen een medium voor een riedel columns over het dertigersbestaan. Ik noem het ‘De Dertig’. Dit is column #1. Carrie Bradshaw, eat your heart out.
Zie het als een open dagboek, maar dan wel één die traffic genereert, een kapitaalkrachtige doelgroep aanboort, en mij oefent in de magie van SEO-webteksten schrijven. Een beetje dertiger is namelijk marketingbewust. En ook al is dit een bescheiden beginnetje, in een uithoek van het internet-universum, ik geloof er heilig in dat ik met behulp van mijn skillset en time management-methodes best wat schrijfopdrachten zal weten binnen te hengelen. We gaan het meemaken.